Frame 2015 hölls 18 april på Bio Roy i Göteborg.
Frame 2015 hölls 18 april på Bio Roy i Göteborg.
VARMT VÄLKOMMEN TILL FRAME FILMFESTIVAL 2015!
Lördag 18 april är det dags för 2015 års upplaga av Frame filmfestival. Då slår vi upp portarna på bio Roy i Göteborg och frossar i kortfilm! Förutom filmpass med pinfärsk närproducerad film så bjuder vi på allt från frukost till matiga workshops, pitch, gäster och en maffig prisutdelning som avslutning. Nu är programmet färdigt!
Fullständigt program Frame 2015 här.
Festivaldagen lördag 18 april i korthet
Festivalfoajén: frukost med FilmCloud och Göthenburgo med gäster
Frame och FilmCloud startar festivaldagen med att bjuda på frukost i foajén. Under hela festivaldagen blir det skönaste festivalhänget i Roys foajé. Här huserar Göthenburgo med specialinbjudna gäster, intervjuer och känner festivaldeltagare på pulsen…. Och lite överraskningar!
9.00 Frukosten öppnar, foajén bio Roy
Festivalinvigning
10.00 Salongen bio Roy
FILMPASS 1 (Mellanvikt och Tungvikt)
10.15–11.30 Salongen bio Roy
FilmCloud Pitch
Pitchtävlingen där fem utvalda filmprojekt pitchar sin idé för vår jury bestående av professionella från filmbranschen. Vinnaren går hem med 25 000 kr projektstöd från FilmCloud plus teknikstöd från Gothenburg Studios motsvarande 25 000 kr. Pitchen är öppen för alla som vi delta som publik.
10.30-12.00 Hörsalen Stadsbiblioteket
FILMPASS 2 (Mellanvikt och Tungvikt)
11.45–13.00 Salongen bio Roy
Regigym med Mikael Bundsen
Vår regicoach Mikael värmer upp med grundläggande begrepp som man kan använda som verktyg i sitt regiarbete. Resten av tiden arbetar vi vidare med verktygen i en enskild scen. Mikael Bundsen är utbildad i filmregi vid Akademi Valand och verksam som regissör och manusförfattare på produktionsbolaget Plattform Produktion i Göteborg.
12.30-14.30 Utbildningssalen vån 3, Stadsbiblioteket. Drop in, ingen föranmälan krävs
Work-in-progess: Exfrun med Katja Wik
Regissören Katja Wik berättar om det pågående arbetet med långfilmen Exfrun.Filmen är under inspelning just nu och Katja har med ej tidigare visade klipp från filmen. Katja Wik har bland annat rollsatt långfilmerna Turist, PLAY och De ofrivilliga. Hon debuterade som regissör med kortfilmen Offerrollsretorik som vann Publikens pris i Startsladden, Göteborg Int Film Festival 2013. Hon driver filmproduktionsbolaget Kjellson & Wik tillsammans med producenten Marie Kjellson. Exfrun produceras i samarbete med Film i Väst.
13.00-14.00 hörsalen Stadsbiblioteket, ingen föranmälan krävs
FILMPASS 3 (Mellanvikt och Tungvikt)
13.15–14.30 Salongen bio Roy
FILMPASS 4 (Mellanvikt och Tungvikt)
14.40–16.10 Salongen bio Roy
Workshop: Kamerateknik med Camilla Skagerström
Camilla Skagerström (Searching for Sugarman, Micky Badar) kommer till Frame och lär oss grunderna i filmfotografi. En praktisk fotoworkshop där vi tar upp frågor som optikval, hur man förhåller sig till ljuset, stativ vs handkamera, var man lägger skärpan, konsten att lära sig lyssna, dialogen med regissören med mera.
14.45-16.15 Utbildningssalen vån 3, Stadsbiblioteket. Begränsat antal platser, föranmälan krävs. Läs mer om workshopen och anmäl dig här
Samtal med Fredrik Wenzel
Vi är otroligt stolta att presentera vår hedersgäst Fredrik Wenzel, filmfotograf, regissör och manusförfattare. Fredrik har bland mycket annat skrivit manus till Farväl Falkenberg och regisserade (och fotograferade) tillsammans med Henrik Hellström Man tänker sitt. Han har fotograferat Jesper Ganslandts Apan och Ruben Östlunds Turist och vann med den senare Guldbaggen för Bästa Foto 2015. Fredrik kommer till Frame för att berätta om sina tidigare och pågående projekt.
16.20-17.10 Salongen bio Roy
FILMPASS 5 (27+)
17.45–19.00 Salongen bio Roy
Prisutdelning
Prisregn över regionens filmhopp, följt av mingel och ryggdunk i foajén.
19.30 Salongen bio Roy
Frame är helt gratis att besöka, varmt välkommen in i biomörkret!
________________________________________
Ta kontakt med Frame!
Om du har frågor hör gärna av dig till oss: info [at] frame.nu
Läs mer om festivalen här på vår hemsida eller blogg
Gå med i Facebookeventet och bjuda in dina vänner!
Följ oss på Facebook och även på Instagram
Prenumerera på nyhetsbrevet och få senaste nytt från Frame.
________________________________________
Frame är Västra Götalands stora festival för kortfilm. Festivalen är en mötesplats för filmare och filmintresserade, unga som professionella. Frame är också den regionala uttagstävlingen till Novemberfestivalen – arena för ung svensk film.
________________________________________
Bio Roy: Kungsportsavenyen 45 (nära Götaplatsen) Karta
Hela festivalen har gratis inträde!
Rekommenderad åldersgräns för filmvisningar är 15 år.
________________________________________
Årets jury är klar! Med erfarenheter från framför, som bakom kameran lika väl som i biosalongen kompletterar årets jurymedlemmar varandra som det mest romantiska filmparet du kan tänka dig.
Vi ler nöjt när vi presenterar:
Tredje gången gillt i Frame-juryn för filmkritikern och journalisten Emma Engström. Senast 2011, då hon var med och röstade fram det årets Novemberfestivalvinnare.
Regissör och manusförfattare från Akademin Valand, som. debuterade 2012 med serien “Bastian” för SVT. Grundare och redaktör för “Göthenburgo”, en rörelse vars mål är att föra stadens människor närmare varandra. Roozbeh inspireras av filmer som får honom att känna sig “liten-men-inte-ensam”, och av människor som vågar tro att de kan rädda världen.
Dramatiker och skådespelare som studerat filmmanus på StDH. Har efter år av turnerande, plugg och frilans runtom i Sverige begett sig hem till Göteborg för att spela barnteater, skriva film och göra kaos. Scenmässigt brukar hon hålla till på Regionteater Väst. Aktuell just nu i Beck-filmerna som karaktären Ayda. Elmira är peppad på att få se bidragen till årets festival och hoppas få uppleva - magi!
I år har vi inte bara en jury, utan två! Vår nya kategori, Frame 27+, har nämligen fått en alldeles egen. I Frame 27+ kan den som är för "gammal" för mellan- och tungviktstävlingarna få chans att vinna andra fina priser.
De tre proffs som utgör denna jury är:
Kortfilmskonsulent på Film i Väst. Ami har gått producentutbildningen på Högskolan Väst, fick ett sommarjobb på Film i Väst som hon aldrig lämnade, och har haft flera roller där under åren.
Verkar sedan 2015 som producent på Zentropa International Sweden. Drev tidigare det egna bolaget Migma Film AB. Blev 2010 utsedd till ”Producer on the move” under Cannes Film Festival.
Johan är filmregissör och filmfotograf bosatt och verksam i Göteborg. Han studerade filmregi vid Filmhögskolan i Göteborg och innan dess vid filmhögskolan FAMU i Prag. Johan gör både dokumentärfilm och spelfilm.
Ps. Läs mer om Frame 27+ och de priser de tävlande kan vinna.
Inför varje festival tar Frame fram en urvalsgrupp bestående av unga filmare eller filmintresserade från Västra Götaland. Deras uppgift är att enas om vilka filmer i mellan- och tungvikt som ska gå vidare för bedömning av juryn.
Här kan du läsa mer om urvalsgruppen för 2015!
Utbildad på Kulturverkstan. Har producerat kortfilm, musikvideo och reklamfilm både i Sverige och Berlin och arbetar just nu på en långfilm. För mig ger film möjlighet till kraftfulla uttryck och att våga stå för något. Jag brinner för representation i svensk film och vill vara med och bidra till en förändring genom nya berättelser och nya perspektiv och försöker tvätta bort stereotyperna i svensk film. Ser fram emot att sitta i urvalsgruppen och få se film av unga modiga filmskapare.
Frilansande filmarbetare som finner det busigt kul att klippa film. I grunden utbildad manusförfattare. Regissör bakom en rad kortfilmer, bland annat "One cigratte could change it all" som vann juryns pris på "Glennville awards". Ser fram emot uppgiften. Tok-pepp inför festivalens alla filmer!
En stor filmnörd. Tycker framförallt om att titta på brittiska filmer, koreanska filmer och tv-serier, kostymdraman och animerade filmer. Går på Göteborgs konstskola där jag läser måleri. Förutom att titta på film har jag har ett stort djurintresse, tycker om att baka, lyssna på olika radiodokumentärer och läser böcker på löpande band.
Frame har tillsammans med Film i Väst, Zentropa och Dagsljus instiftat en ny tävlingskategori och ett nytt regionalt kortfilmspris till årets festival. Tävlingskategorin har instiftats för att uppmärksamma och lyfta de kortfilmare som är verksamma i vår region och vänder sig till regissörer som har fyllt 27 år. Med priset vill vi samordna befintliga resurser för film för att premiera våra regionala filmare.
Här tävlar regissörer med filmer som färdigställts under antingen 2014 eller 2015 om ett pris som samordnar delar av regionens resurser med syftet att underlätta för nästa kortfilmsproduktion.
Priset finansieras av Film i Väst, Zentropa och Dagsjus och uppgår till ett sammanlagt värde av minst 120 000 kr. Det består av samproduktionsinsats från Film i Väst, en teknikcheck hos Dagsljus samt 2 dagars grading hos Zentropa i Trollhättan.
Sex regissörer nomineras till 27+ priset. Priset ska gå till produktionen av en ny kortfilm med inspelning i Västra Götalandsregionen som senast påbörjas under våren 2016. De nominerade filmerna visas och vinnaren presenteras under Frame filmfestival, 18 april på bio Roy i Göteborg.
Anmälan till Frame 27 + är öppen mellan 1 och 13 mars och anmälningsformulär finns då här på hemsidan. Den tävlande filmen ska vara max 15 min lång. För att vara kvalificerad att söka ska regissören:
* Vara verksam och boende i Västra Götalandsregionen.
* Ha fyllt 27 år då filmen färdigställdes
Det måste inte vara samma bolag som producerar den anmälda färdiga filmen och den nya, planerade. Eventuella vinstskatter betalas av vinnaren.
Film i Västs insats innebär en samproduktionsinsats och den nya filmen måste följa Film i Väst riktlinjer och regelverk. Läs mer på filmivast.se
Zentropas insats går till vinnarens nästa produktion och ska vara en kortfilmsproduktion under 15 min. Priset är 2 dagars efterbearbetning i Trollhättan. Vinnaren kommer att få digital ljussättning i vårt gradingrum med professionell gradare. Efter avslutad arbete kommer vi att leverera filmen i olika förmat för framtida visningar på festivaler, tv och web. Priset ska användas inom 2 år.
Dagsljus delar ut en teknikcheck värd 25 000 kr att använda för hyra av teknik. Checken är giltig fram till 31 april 2016. Eventuella transportkostnader täcks inte av checken, men transportkostnad upp till 3000 kr bekostas av Kultur i Väst.Teknikchecken medger stöd, i form av lån, av Dagsljus filmutrustning upp till aktuellt teknikchecksvärde. Kostnaden för utrustningen värderas utifrån Dagsljus aktuella nettoprislistaupp till 25,000 SEK. Mottagaren av teknikchecken förbinder sig att teckna/inneha försäkring som täcker upp till nyvärde av den lånade utrustningen, finns ej sådan så tillkommer en försäkringspremie-avgift motsvarande 7% av det aktuella hyrvärdet, t.e.x vid ett hyrvärde av 25,000 SEK blir premiekostnaden 1,750 SEK.Teknikchecken gäller endast för utrustning som Dagsljus själva äger och i mån av tillgänglighet. Teknikchecken gäller inte för personal, transport, fordon, generatorer, förbrukningsartiklar, split deals utrustning eller för eventuella subhyror. Behörig firmatecknare eller motsvarande måste godkänna och underteckna Dagsljus aktuella hyresvillkor innan utrustning tas ut.
I Mellan och Tungvikt utses en vinnare som direktkvalificerar sig till Novemberfestivalen, nationell arena för ung kortfilm, och får vara med och tävla där. Utöver direktkvalificeringarna nomineras ytterligare två filmer, som väljs ut från de på prispallen i Tungvikt och Mellanvikt. I priset ingår även ett stipendium som omfattar deltagaravgift, resa och boende under festivalen som i år hålls 20-21 november i Trollhättan.
Läs mer på novemberfestivalen.se
Frame har tillsammans med Film i Väst, Zentropa och Dagsljus instiftat en ny tävlingskategori och ett nytt regionalt kortfilmspris till årets festival. Priset finansieras av Film i Väst, Zentropa och Dagsjus och uppgår till ett sammanlagt värde av minst 120 000 kr. Det består av samproduktionsinsats från Film i Väst, en teknikcheck hos Dagsljus samt 2 dagars grading hos Zentropa i Trollhättan. Sex filmer väljs ut och nomineras till 27+ priset, vinnaren presenteras under Frames prisutdelning 18 april. Priset ska gå till produktionen av en ny kortfilm med inspelning i Västra Götalandsregionen som senast påbörjas under våren 2016.
Läs mer om priset och anmälan här.
Mediapoolen Västra Götaland AB delar i samband med Frame ut ett filmstipendium på 10 000 kr. Den film som premieras ska kunna användas i ett utbildningssammanhang. Det kan vara fiction, animering eller av dokumentär karaktär. Filmen ska behandla ett för skolan intressant och angeläget ämne. Gärna med betoning på värdegrundsfrågor och ungdomars verklighet. Till vinnande film kommer en lärarhandledning att tas fram och pristagaren erbjuds möjlighet att ge föreläsningar och workshop till intresserade skolor. Vinnande bidrag kommer att tillgängliggöras till samtliga Mediapoolens kunder. Pristagaren bereds möjlighet att försälja sin film via Mediapoolens försäljningskanaler. För övrigt gäller samma regler för filmen som för anmälan till Frame. Mediapoolen väljer själva ut mottagaren av detta stipendium bland tävlande filmer i Mellanvikt och Tungvikt.
I samarbete med Göteborgs skolbioverksamhet delar vi ut ett Skolbiopris i Mellanviktsklassen till bästa film gjord i skola eller kulturskola. Priset innebär att vinnande regissör(er) får en Skolbiovisning för hela sin klass i Göteborg. De väljer själva vilken film och visning från programmet för läsåret 2015/16 och får möjlighet att visa sin egen vinnarfilm från Frame som förfilm för hela publiken på just den visningen. Om det blir för dyrt och långt för klassen att åka till Göteborg, försöker vi hjälpa till med att hitta en skolbiovisning i närmaste kommun i stället.
Skolbio Göteborg är Frames trogna samarbetspartners sedan flera år. De har i år ett helt fantastiskt skolbioprogram som alla skolklasser borde ta del av! Läs mer om deras verksamhet här på hemsidan: skolbio.goteborg.se
Hagabion slår ett slag för kvalitetsfilm och delar ut ett pris i Mellanviktsklassen som passar en riktig cineast! Vinnaren tilldelas utmärkelsen Hagabionambassadör och får fritt inträde till alla Hagabions premiärer under ett års tid. Som ambassadör har vinnaren även möjlighet att tycka till/recensera filmer via våra kanaler! Hagabions medlemsjury väljer ut mottagaren av detta pris bland de tävlande filmerna i Mellanvikt.
Hagabion är en biograf i Göteborg som visar kvalitetsfilm och gjorda utanför Hollywood. Hagabion är en del av Folkets Bio biografkedja som importerar, distribuerar och visar kvalitetsfilm från hela världen på 18 biografer runt om i landet.
hagabion.se
För att stötta fortsatt filmskapande med fokus på kvinnliga filmare delar Wift och Shoot&Post ut pris under Frame. Priset går till en kvinnlig regissör, fotograf eller producent i Mellan eller Tungviktsklassen. Vinnaren får en DCP kodning av sin tävlande film (eller nästa kortfilm, max 30 min) hos postproduktionsbolaget Shoot&Post i Göteborg, samt 20 DVD-kopior av denna. DCP är det vanligaste formatet för att kunna distribuera film till biografer och filmfestivaler. Vinnaren får också ett års medlemskap i Wift som har en lokal avdelning i västra Sverige och alla Wifts publikationer. Priset går till regissör, fotograf eller producent som är eller definierar sig som kvinna och är bosatt eller verksam i Västra Götalandsregionen.
wift.se
shootpost.se
ABF Göteborg (Arbetarnas Bildningsförbund) har sedan 2009 delat ut ett filmstipendium på 10 000 kr. I år delar vi ut detta stipendium under Frame 2015. Grundtesen i ABFs idéprogram är: "Gör en annan värld möjlig". Det vill säga alla människors rätt att var med och påverka demokratiseringen av samhället i stort och rättigheten att utveckla sig själv som människa och hänge sig åt sådan man brinner för. Vi väljer ut ett verk för bästa originella idé och kreativa lösning oavsett om filmen är tekniskt fulländad eller inte. ABF väljer själva ut mottagaren av detta stipendium bland tävlande filmer i Mellanvikt och Tungvikt. Läs mer om ABFs verksamhet och idéprogram här: www.abf.se
Gothenburg Studios delar ut priser till Bästa film i Mellan- och Tungviktsklassen. Den som kammar hem priset i Tungvikt får fri tillgång till ett RED One eller Sony F3 kamerapaket under en vecka för inspelning. Vinnarna i Mellanvikt erbjuds ett paket innehållande en Sony F3 med kit samt ett ljud-kit och ett enklare ljuspaket. Båda paketen kräver en viss teknisk kompetens hos den som ska hantera kameran och Gothenburg Studios behöver uppgifter om filmprojektet, teamet och fotografen.
SONY F3-paketet innehåller: SONY F3, Optik: Sony 35 mm, Sony 50 mm, Sony 85 mm, Mattebox kit, Follow focus kit, Tripods, Monitor Panasonic 17" LCD, Monitor kit, TV Logic 5,6", Minneskort, Filter, Batterier.
Red One-paketet innehåller: Red One, Kablage, Optik: Sony 35 mm, Sony 50 mm, Sony 85 mm, Follow focus kit, Mattebox kit, Tripods, Batterier samt laddare, Monitor Panasonic 17" LCD, Minneskort samt hårddisk, Filter
Gothenburg Studios är ett snabbt växande filmkluster beläget på Lindholmen i centrala Göteborg. Gothenburg Studios Development är ett treårigt projekt som syftar till att stötta unga filmare med bland annat teknik och talangutveckling.För information om hur projektet kan stötta dig och ditt nästa projekt – maila info [at] gothenburgstudios.se.
gothenburgstudios.se
PrisInformation kommer. DocLounge Göteborg väljer ut vinnaren av Bästa Dokumentär ur Mellan- eller Tungviktsklassen.
doclounge.se/goteborg
Vinnaren av vinjettpriset belönas med ett stöd på 5 000 kr och det ärofyllda uppdraget att göra vinjetten till nästa års festival och som invigs under Frame Filmfestival 2016. Mottagaren väljs ut bland de tävlande filmerna i Mellanvikt och Tungvikt.
Delar ut två festivalackrediteringar till Bästa film i Tungvikt. Ackrediteringarna ger fritt inträde till alla filmvisningar, mingel och seminarier till festivalen som hålls i Uppsala 19-25 oktober 2015.
(Uppsala Internationella Kortfilmsfestival har sedan starten 1982 etablerat sig som en av Europas viktigaste kortfilmsfestivaler. Den 34:e upplagan av festivalen tar plats 19-25 oktober 2015.
shortfilmfestival.com
I år röstas det prestigefulla Publikens Pris fram direkt under festivalen. Priset delas ut både i Mellanvikt och Tungvikt
FILMINLÄMNINGEN HAR STÄNGT FÖR I ÅR, VÄLKOMMEN TILL FESTIVALEN 18 APRIL PÅ BIO ROY I GÖTEBORG.
För att skicka in din film till Frame 2015 tävlingskategori 27+ använd ett av alternativen nedan:
Via fildelning
Du kan skicka in din film via Sprend, Wetransfer eller Wuala. Dela ut/skicka filmen till: info [at] frame.nu
. Skriv Framebidrag 2015 samt filmens namn i ämnesraden.
Via post
Fyll i och skicka in anmälningsformuläret direkt här på webben. Lägg din film som datafil på ett USB-minne eller en DVD-skiva (bränn inte ut en DVD-film, lägg istället en datafil på skivan), märk med filmens namn (och gärna kontaktpersonens namn) och posta till:
Kultur i Väst
Frame 2015, Att: Anna-Karin Johansson
SE 405 44 Göteborg
OBS! Vi måste ha din film hos oss senast den 13 mars. Att du har lagt filmen på postlådan den dagen räcker alltså inte. Du kan dock lämna in den till oss personligen, läs längre ner!
Observera
Öppet Hus och helpdesk hos Kultur i Väst 13 mars
Mellan kl 16-18 finns vi på plats så du kan lämna in din film via usb eller på skiva. Vår tekniker kommer också finnas tillgänglig för frågor om komprimering, exportering osv. Närmsta spårvagnshållplats är Järntorget, Kultur i Västs huvudkontor ligger nära Feskekörka på Rosenlundsgatan 4.
Frågor kring anmälan och/eller Frame Filmfestival:
Anna-Karin Johansson
031 333 51 22
0707 43 55 46
info [at] frame.nu
Frågor kring inlämning/överföring av film samt teknisk support:
info [at] frame.nu
Formattips
Vi vill såklart ha bästa möjliga kopia av din film, så att det ser bra ut både på webben och på bioduken, här kommer några tips på tekniska specifikationer:
FILMINLÄMNINGEN HAR STÄNGT FÖR I ÅR, VÄLKOMMEN TILL FESTIVALEN 18 APRIL PÅ BIO ROY I GÖTEBORG.
För att skicka in din film till Frame 2015 Mellanvikt och Tungvikt använd ett av alternativen nedan.
Via fildelning
Du kan skicka in din film via Sprend, Wetransfer eller Wuala. Dela ut/skicka filmen till: info [at] frame.nu
. Skriv Framebidrag 2015 samt filmens namn i ämnesraden.
Via post
Fyll i och skicka in anmälningsformuläret direkt här på webben. Lägg din film som datafil på ett USB-minne eller en DVD-skiva (bränn inte ut en DVD-film, lägg istället en datafil på skivan), märk med filmens namn (och gärna kontaktpersonens namn) och posta till:
Kultur i Väst
Frame 2015, Att: Anna-Karin Johansson
SE 405 44 Göteborg
OBS! Vi måste ha din film hos oss senast den 13 mars. Att du har lagt filmen på postlådan den dagen räcker alltså inte. Du kan dock lämna in den till oss personligen, läs längre ner!
Observera
Öppet Hus och helpdesk hos Kultur i Väst fredag 13 mars
Mellan kl 16-18 finns vi på plats så du kan lämna in din film via usb eller på skiva. Vår tekniker kommer också finnas tillgänglig för frågor om komprimering, exportering osv. Närmsta spårvagnshållplats är Järntorget, Kultur i Västs huvudkontor ligger nära Feskekörka på Rosenlundsgatan 4.
Frågor kring anmälan och/eller Frame Filmfestival:
Anna-Karin Johansson
031 333 51 22
0707 43 55 46
info [at] frame.nu
Frågor kring inlämning/överföring av film samt teknisk support:
info [at] frame.nu
Formattips
Vi vill såklart ha bästa möjliga kopia av din film, så att det ser bra ut både på webben och på bioduken, här kommer några tips på tekniska specifikationer:
Mötesplats för barn och film
I våras genomfördes för första gången Frame Junior (tidigare Lättvikt) – en filmfestivaldag med fokus på regionens yngsta filmare upp till och med 15 år. Festivalen arrangerades på Bio Capitol i Göteborg i april. Ett trettiotal filmer visades, vi höll en prisutdelning och uppskattade workshops med Barnfilmskolan och Akademin Valand.
Hjälp oss utveckla och bygga nytt!
Som ett led i att utveckla mötesplats(er) för barn och
ungas filmskapande i Västra Götaland genomför vi en undersökning bland er som ingår i vårt nätverk kring filmpedagogik och filmskapande. En relevant mötesplats kan bara skapas i dialog med er. Ni känner själva till vilka behov en sådan mötesplats bör uppfylla. Samtidigt vill vi höra era önskemål och förhoppningar om vad en sådan mötesplats också skulle kunna komma att bli. Vi är intresserade av att veta vad ni tycker, oavsett om ni tidigare skickat in filmer till Frame eller om detta är första gången ni hör talas om festivalen. Alla svar är värdefulla!
Förstudie Frame Junior
Sedan Novemberfestivalen slopade lättviktsklassen 0-15 år så har frågan om visningssammanhang och mötesplats för dessa barn och deras filmer varit uppe för diskussion. Vi har nu tagit initiativ till en bredare genomlysning av vad som redan görs ute i kommunerna, vilka behov av en mötesplats som finns samt hur vi ska kunna gå vidare med att utveckla en relevant, långsiktig och utvecklingsbar mötesplats utifrån målgruppen.
Ta gärna en stund till att fylla i den digitala enkäten som du hittar här.
FÖRLÄNGD DEADLINE för enkätsvar är fredag 2 januari 2015!
Tack för din hjälp!
Vid frågor, kontakta:
Andreas Luukinen
Koordinator film
Kultur i Väst
andreas [at] frame.nu / andreas.luukinen [at] gmail.com
+46 (0)703-700 530
Mellan 26–30 januari 2015 kommer vi visa guldkorn från Frame kortfilmsfestival genom åren på Frilagret i Göteborg. Ät en god lunch medan du tittar filmer gjorda av unga filmare från hela Västra Götaland! På Frilagrets kafé kan du köpa dagens luncherbjudanden, uppge koden: ”Frame” i kassan för vår lunchdeal.
Lunch serveras från kl 11.30, kortfilmsprogrammet startar kl 12.20.
MÅNDAG 26/1
Again (1:57) Regi: Anne Waldemarsson (Tungvikt Frame 2013)
En kort animation om dagens samhälle. Den meningslösa jakten på pengar och upprepandet i det dagliga livet.
60-talet ringde (14:30) Regi: Paolo Nobis Sandén (Tungvikt Frame 2013)
Kalle, Ingrid och Liv, alla runt 20 år gamla, har spelat musik tillsammans sedan början av gymnasiet. Bandet som uteslutande spelar 60-tals covers även fast att det är år 2012 håller till i en liten källarlokal där Ingrid styr och ställer med järnhand. När Liv bestämmer sig för att sluta i bandet skapar det en hel del frågor.
Fireworks (12:26) regi: Amanda Leissner (Tungvikt Frame 2014)
På nyårsafton är Hanna på utflykt med Alex, som har grav autism och en utvecklingsstörning. Hon är uttråkad. Han älskar skogen. Någonstans börjar någon skjuta fyrverkerier.
TISDAG 27/1
Medmänniskor (11:12) Regi: Marina Nykvist (Tungvikt Frame 2010)
En tankefrö-film med Wallraff-stuk. Jag kastar mig ut i förklädnad för att få smaka på vår medmänsklighet. Finns goda medmänniskor i dagens samhälle, eller är det bara stress och egoism som styr oss fram?
Under press (15:00) Regi: Per Holtstrand, Niklas Ekholm och Alexander Wall (Mellanvikt Frame 2012)
Ett drama om nervositet i en absurd värld.
Världens sämsta hästtjej (7:03) Regi: Annika Ivarsson (Tungvikt Frame 2010)
En film om hästar, mig själv, min mamma och bröderna Cartwright.
Gäst Annika Ivarsson, regissör Världens sämsta hästtjej.
ONSDAG 28/1
Christmas and me (5:06) Regi: Lavin Eskandar, Karim Fakih och Leith Eskandar (Mellanvikt Frame 2013)
Ibland behöver julklapparna lite hjälp på vägen.
Vi ska plocka Pascal i natt (14:55) Regi: Johanna Pyykkö (Tungvikt Frame 2011)
Eva vill ligga med Pascal, en anonym kille på 24-år. Eva kompis, kallad 'Farsan', är kvinnan som gillar den idén. Pascal ska hittas inom loppet av 24 timmar.
Stanna kvar (03:56) Regi: Daniel Andishmand (Tungvikt Frame 2014)
När en förlorar en kärlek, kan en lätt falla för någon annan.
Gäst Daniel Andishmand, regissör Stanna kvar.
TORSDAG 29/1
Drömmen om Marie – en film om Peter (14:55) Regi: Jens Broström (Mellanvikt Frame 2010)
Peter är en vanlig kille som går på gymnasiet. Han är kär i en tjej som heter Marie. Peter vill ta kontakt med Marie, men vågar inte detta. För att fly undan mobbarna i skolan så dagdrömmer han. Vi får följa med in i Peters fantasi.
Puss-jage (07:13) Regi: Sofia Åström (Tungvikt Frame 2013)
När Signe flyttar med sin mamma från Saudiarabien, där Singes pappa jobbar, till Sverige märker hon snabbt att det inte är lätt att passa in när man inte kan lekarna och har fel kläder.
Familjen Snell (07:58) Regi: Sophia Wester (Tungvikt 2012)
Familjen ska ta det årliga familjeporträttet - som skickas ut till alla vänner och bekanta - kameran står redo, det gäller bara att få familjen att se perfekt ut. Filmen är en humoristisk och sorglig bild av hur vi vill verka perfekta och lyckliga inför resten av världen.
FREDAG 30/1
Det är inte dig det är fel på (4:15) Regi: Emil Gustavsson Ryderup (Tungvikt Frame 2010)
En film om en kvinnas vardagliga grubblande.
Svart Fiktion (14:32) Regi: Marcus Romfelt (Mellanvikt Frame 2011)
En ung frustrerad man lider av insomnia.
Bristning (12:30) Regi: Amanda Leissner och Åsa Båve (Tungvikt Frame 2013)
Michael och Emmeli längtar bort och efter närhet. När deras kommunikation brister suddas gränserna för vad som är och inte är okej ut. Vad var det som hände egentligen?
Gäster Racus Romfelt, regissör Svart Fiktion och Amanda Leissner och Åsa Båve, regissörer Bristning.
Adress: Frilagrets kafé, Heurlins plats 1, Göteborg (närmaste spårvagnshållplats är Järntorget)
För mer information om Frilagret besök www.frilagret.se
Vill du ordna kortfilmslunch i din kommun? Kontakta oss på info [at] frame.nu